MÖRK CHOKLADMOUSSE

·         6 dl vispgrädde

·         30 gram florsocker

·         150 gram mörk choklad

·         1 äggula

 

1.      Vispa 5 dl vispgrädde i en skål. Det är viktigt att sluta i tid – precis när grädden börjat tjockna. Moussen blir fastare när övriga ingredienser rörs i.

2.      Häll resterande vispgrädde i en annan skål. Blanda i sockret.

3.      Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller vattenbad. Blanda ner i den ovispade grädden med sockret. Rör till en jämn smet.

4.      Tillsätt en äggula och rör ordentligt.

5.      Vänd ner chokladsmeten i vispgrädden och rör försiktigt tills det blandats väl.

6.      Häll upp i serveringsglas och ställ kallt. Ta ut 15 minuter innan servering. Servera gärna med frukt och till exempel portvin, sherry eller madeira.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0