MINESTRONE MED FALUKORV
4 PORTIONER
· 2 gula lökar
· 2 vitlöksklyftor
· 2 morötter
· Cirka 250 gram rotselleri
· 2 msk olivolja
· 1 tsk torkad timjan
· 1 lagerblad
· 2 msk tomatpuré
· 2 ½ dl vitt matlagningsvin eller vin
· 1 ½ liter hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
· Cirka 400 gram falukorv
· 1 dl sopp-pasta typ risoni
· 1 burk kokta vita bönor cirka 400 gram
· Salt och svartpeppar
· ½ citron, rivet skal
· ½ kruka basilika
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och rotselleri i 1cm tärningar.
2. Fräs grönsakerna i olivolja med timjan och lagerblad. Tillsätt tomatpuré och fräs med i en halv minut. Tillsätt vinet och låt det koka någon minut.
3. Tillsätt buljong och koka sakta cirka 20 minuter.
4. Skär korven i tärningar och lägg den i soppan tillsammans med pastan, koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
5. Skölj bönorna, låt rinna av, lägg dem i soppan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
6. Skär basilikan grovt och strö på soppan, servera med bröd.