MINESTRONE MED FALUKORV

4 PORTIONER

·         2 gula lökar

·         2 vitlöksklyftor

·         2 morötter

·         Cirka 250 gram rotselleri

·         2 msk olivolja

·         1 tsk torkad timjan

·         1 lagerblad

·         2 msk tomatpuré

·         2 ½ dl vitt matlagningsvin eller vin

·         1 ½ liter hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)

·         Cirka 400 gram falukorv

·         1 dl sopp-pasta typ risoni

·         1 burk kokta vita bönor cirka 400 gram

·         Salt och svartpeppar

·         ½ citron, rivet skal

·         ½ kruka basilika

 

 

1.      Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och rotselleri i 1cm tärningar.

2.      Fräs grönsakerna i olivolja med timjan och lagerblad. Tillsätt tomatpuré och fräs med i en halv minut. Tillsätt vinet och låt det koka någon minut.

3.      Tillsätt buljong och koka sakta cirka 20 minuter.

4.      Skär korven i tärningar och lägg den i soppan tillsammans med pastan, koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.

5.      Skölj bönorna, låt rinna av, lägg dem i soppan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

6.      Skär basilikan grovt och strö på soppan, servera med bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0