MAROCKANSK LAMMTAGINE

4 PORTIONER

INGREDIENSER:

·         1 kilo lammkött på ben

·         2 gula lökar

·         5 vitlöksklyftor

·         0,5 gram saffran

·         2 tsk ingefära

·         2 tsk kanel

·         2 tsk salt

·         1 tsk svartpeppar

·         2 msk olivolja

·         2 dl rostade mandlar

GÖR SÅ HÄR:

1.      Blanda kött, tärnad lök, pressad vitlök, kryddor och olivolja och fräs i kastrull.

2.      Häll över varmt vatten sa att det precis täcker köttet och sjud långsamt under lock, Skumma och rör ibland.

3.      Lyft ur köttet när det är riktigt mört och koka ner resterande vätska till en tjock och simmig konsistens.

4.      Blanda i köttet igen och smaksätt extra om det behövs. Servera med syltade plommon och mandel.

SYLTADE KATRINPLOMMON

·         200 gram torkade katrinplommon

·         1 tsk kanel

·         4 kanelstänger

·         ½ tsk svartpeppar

·         1 nypa salt

·         ½ dl socker

GÖR SÅ HÄR:

1.      Lägg plommon och kryddor i en kastrull, häll över vatten så att det täcker.

2.      Koka långsamt utan att röra om. När nästan all vätska kokat bort, tillsätt sockret och rör om.

3.      När sockret har smält är plommonen klara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0