MANDELBERG

TID: 40 MINUTER + TID I UGN.             UGN: 150 GRADER.

8 – 10 STYCKEN.

 

 

  • 6 äggvitor
  • 6 dl socker
  • 60 gram skållad rostad hackad mandel
  • 2 msk kakao

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Värm äggvita och strösocker i vattenbad till 60 – 65 grader, använd hushållstermometer.
  2. Vispa äggsmeten hård, cirka 6 minuter.
  3. Blanda mandel och kakao och vänd ner i äggvispet.
  4. Forma maränger med hjälp av två skedar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda 40 – 60 minuter, beroende på hur stora marängerna är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0