LYXIGA PICKNICKPIZZOR

Det söta päronet passar perfekt med getosten.

 

CIRKA 15 STYCKEN

 

DEG:

 

  • 2 ½ dl vatten, 37 grader
  • 25 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja

 

FYLLNING:

 

  • 200 gram prästost
  • 2 päron
  • 1 knippa grön sparris
  • 200 gram sven getost, som Falbygdens
  • Tryffelolja

 

 

 

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Värm ugnen till 250 grader.
  3. Riv prästosten och skär päronen i skivor.
  4. Koka sparrisen i 3 – 4 minuter och skär den i bitar.
  5. Skiva getosten.
  6. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma varje bit till en liten bulle och kavla eller dra ut dem till tunna, runda pizzor med 10 centimeter i diameter. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 8 minuter.
  7. Strö prästosten över pizzabottnarna och fördela skivade päron och sparris över. Lägg på getosten och peppra. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter, tills osten smält. Ringla över lite tryffelolja.

 

 

MUNSBITAR. De här minipizzorna passar utmärkt på picknicken eller som förrätt. Smakar både sött och salt, och är väldigt fina att titta på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0