LINGONKAKA MED VANILJSMAK

10 BITAR

·         3 ägg

·         3 dl strösocker

·         3 dl vetemjöl

·         2 tsk bakpulver

·         225 gram lingon, cirka 4 dl (behöver inte tinas om de är frysta)

·         1 dl vatten

FYLLNING:

·         100 gram smör eller margarin

·         1 dl mjölk

·         3 – 4 msk vaniljsocker

GARNERING:

·         Florsocker

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform med löstagbar kant (cirka 24 centimeter i diameter) med matfett och strö den med kokos eller ströbröd.

2.      Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och lingon, vänd ner det i äggsmeten. Koka upp vattnet och rör ner det. Häll smeten i formen.

3.      Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.

4.      Lossa kanten på formen och låt kakan svalna på galler. Dela kakan i 2 bottnar.

5.      Smält matfettet. Tillsätt mjölken och vaniljsockret och koka det i cirka 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över bottnarna. Lägg ihop kakan och sikta över florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0