LAMMSTEK MED ÄPPELSALLAD

En lättlagad och smakrik hösträtt som kan kompletteras med ett gott surdegsbröd.

8 – 10 PORTIONER.

·         Cirka 1,3 kg lammstek, urbenad, rostbiff

·         1 msk salt

·         2 msk olivolja

·         2 msk saft av citron

·         1 msk oregano, finhackad

·         1 msk rosmarin, finhackad

·         Svartpeppar ur kvarn

 

1.      Sätt ugnen på 150 grader. Salta steken runt om. Blanda olivolja och pressad citron och pensla steken med detta. Gnid därefter in kryddorna runt om.

2.      Stick in en stektermometer och lägg i en långpanna i ugnen. Stek lammet i cirka 2 timmar tills steken når 60 – 65 grader, beroende på hur rosa man vill att köttet ska vara.

3.      Ta ut steken och låt den svalna. Servera sval eller kall i skivor med äppelsalladen.

 

ÄPPELSALLAD

·         4 halvsyrliga och fasta svenska äpplen, gärna Gravensteiner

·         3 dl majonnäs

·         1 tsk Dijonsenap

·         2 stjälkar blekselleri

·         1 rödlök, finhackad

·         Salt efter smak

 

1.      Skala och kärna u äpplena och skär dem i tärningar. Skär sellerin i tunna skivor.

2.      Blanda bitarna med majonnäs, senap och selleri. Smaka av.

3.      Lägg upp i skål eller på fat. Strö över rödlöken. Servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0