LAMMGRILLARE MED ROTFRUKTER I DILLPISTOU

4 PORTIONER

·         2 morötter

·         ¼ rotselleri

·         ¼ kålrot

·         6 potatisar

·         2 rödlökar

·         2 msk olivolja

·         Salt och svartpeppar

·         1 purjolök

 

DILLPISTOU

·         1 kruka dill

·         ½ dl rapsolja

·         1m msk vatten

·         1 ½ dl riven lagrad ost ex. västerbottenost eller prästost

 

·         Cirka 500 gram lammgrillare

 

1.      Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.

2.      Ansa och skala rotfrukter och lök. Skär rotfrukterna i 3 cm bitar och blanda dem med 1 msk av olivoljan, salt och peppar. Lägg rotfrukterna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen cirka 25 minuter. Rör om försiktigt då och då.

3.      Ansa och skär purjolök och lök i bitar och blanda med resterande olivolja, salt och peppar. Lägg löken på plåten när cirka 15 minuter återstår av tiden på rotfrukterna.

4.      Plocka och mixa dill med rapsolja, vatten och ost till en jämn sås, smaka av med salt och peppar.

5.      Stek korvarna sakta i en stekpanna. Blanda de rostade rotfrukterna med dillpistou.

6.      Servera korv och rotfrukter med dijonsenap och baguette.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0