LAMMFÄRSSOPPA MED SPISKUMMIN OCH MEJRAM
TID: 20 MINUTER.
4 PORTIONER
· 2 msk olivolja
· 500 gram lammfärs
· 1 strimlad gul lök
· 3 tunt skivade vitlöksklyftor
· 1 urkärnad, finhackad röd chili
· 1 tsk spiskummin
· 1,5 tsk salt
· 1 tsk svartpeppar
· 2 tunt skivade morötter
· 100 gram tunna stavar gul squash
· 100 gram frysta tinade haricots verts
· 1 liter vatten
· 3 msk balsamvinäger
· 1 dl hackad färsk mejram
TILL SERVERING
· Skivat rågbröd
GÖR SÅ HÄR:
1. Hetta upp olja i en gryta eller kastrull. Bryn färs, lök, vitlök, chili och spiskummin cirka 5 minuter. Salta och peppra.
2. Tillsätt morötter, squash och haricots verts. Slå på vatten och vinäger och koka cirka 10 minuter. Skumma eventuellt av ett par gånger.
3. Toppa soppan med mejram och servera gärna med ett par skivor rågbröd.