LAMMBURGARE MED BACONAIOLI
TID: 30 MINUTER
4 PORTIONER
· 400 gram lammfärs
· 1 finhackad gul lök
· 2 finhackade vitlöksklyftor
· 1 ägg
· 1 tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 1 dl vatten
· 2 dl hackad persilja, basilika och/eller timjan
· 2 msk smör
BACONAIOLI
· 60 gram bacon
· 2 dl majonnäs
· 1 pressad vitlöksklyfta
· 0,5 tsk kajennpeppar
TILL SERVERING:
· 4 hamburgerbröd
· Salladsblad
· Skivade tomater
· Lökringar
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, vitlök, ägg, salt, peppar och vatten och rör ihop. Vänd ner örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt.
2. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3 – 4 minuter på varje sida.
3. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna knapriga. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Hacka dem fint och blanda med resten av ingredienserna till baconaiolin.
4. Servera med hamburgerbröd, salladsblad, skivade tomater och lökringar.