KYCKLINGFÄRSBIFFAR MED BONDSALLAD OCH BASILIKARICOTTA

4 PORTIONER

 

KYCKLINGFÄRSBIFFAR

·         1 gul lök

·         400 gram kycklingfärs

·         2 msk soltorkad tomatcréme

·         Salt och svartpeppar

·         2 msk potatismjöl

·         1 dl mellangrädde

·         1 msk smör eller margarin

 

 

BONDSALLAD

 

·         12 körsbärtomater

·         1 rödlök

·         1 tetra kokta stora vita bönor á 380 gram

·         1 dl svarta oliver

·         1 burk grillad paprika cirka 200 gram

·         65 gram rucola

·         2 msk rödvinsvinäger

·         3 msk olivolja

·         2 skivor vitt bröd

 

BASILIKARICOTTA

 

·         1 kruka basilika

·         1 citron, rivet skal

·         250 gram ricotta

 

 

1.      Skala och hacka löken.

2.      Blanda färs, lök, tomatcréme, 1 tsk salt, 1 krm peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 8 biffar. Stek i matfettet i en stekpanna 2 – 3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.

3.      Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna och låt rinna av.

4.      Blanda tomater, lök och bönor, oliver och paprika. Vänd ner rucolan.

5.      Rör ihop vinägern med 1 msk av olivoljan och ringla över salladen.

6.      Skär brödet i bitar och rosta dem i en stekpanna med resten av olivoljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Toppa salladen med brödet.

7.      Skär basilikan grovt, rör ned den och citronskalet i ricottan och smaka av med salt och peppar.

8.      Servera biffarna med bondsalladen och basilikaricottan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0