KYCKLING MED SALTIMBOCCA MED GNOCCHI

Kycklingen fylls med smaker från salvia och parmaskinkan och serveras med härlig gnocchi!

·         4 kycklingfiléer

·         4 skivor parmaskinka

·         12 stycken salviablad

·         1 dl vitt vin

·         ½ dl marsalavin

·         ½ apelsin

·         Salt

·         Peppar

·         400 gram gnocchi

·         250 gram sparris

·         100 gram sockerärtor

 

1.      Sätt ugnen på 200 grader.

2.      Lägg salviablad på kycklingen. Linda in kycklingen i skinkan. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.

3.      Häll på vin och pressa i saften från apelsinen. Ställ in kycklingen i ugnen i ungefär 15 minuter.

4.      Koka under tiden gnocchin i lättsaltat vatten.

5.      Koka sparrisen precis mjuk.

6.      Servera kycklingen med gnocchi, sparris, krispiga sockerärtor och ringla över skyn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0