KYCKLING MED SALTIMBOCCA MED GNOCCHI
Kycklingen fylls med smaker från salvia och parmaskinkan och serveras med härlig gnocchi!
· 4 kycklingfiléer
· 4 skivor parmaskinka
· 12 stycken salviablad
· 1 dl vitt vin
· ½ dl marsalavin
· ½ apelsin
· Salt
· Peppar
· 400 gram gnocchi
· 250 gram sparris
· 100 gram sockerärtor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg salviablad på kycklingen. Linda in kycklingen i skinkan. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
3. Häll på vin och pressa i saften från apelsinen. Ställ in kycklingen i ugnen i ungefär 15 minuter.
4. Koka under tiden gnocchin i lättsaltat vatten.
5. Koka sparrisen precis mjuk.
6. Servera kycklingen med gnocchi, sparris, krispiga sockerärtor och ringla över skyn.