KYCKLING MED POTATIS- OCH ROTSELLERIMOS
4 PORTIONER
· 600 gran kycklingfilé
· 100 gram västerbottenost
· 2 msk dijonsenap
· 2,5 dl grädde
· 1 dl vatten
· 1 msk kycklingfond
· 500 gram potatis
· 500 gram rotselleri
· 1 dl varm mjölk
· 2 msk smör
· 2 msk hackad persilja
· Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Lägg kycklingen i en ugnsäker form, salta och peppra.
3. Riv osten och blanda med dijonsenap, lägg på kycklingen.
4. Blanda vatten, grädde, kycklingfond, häll över kycklingen.
5. Tillaga i ugnen cirka 30 minuter.
6. Skala och skär potatis och rotselleri i bitar, koka i saltat vatten i cirka 15 minuter.
7. Häll av vattnet, tillsätt varm mjölk, smör, salt och peppar. Mosa till ett grovt mos och blanda i hackad persilja. Servera till kycklingen.