KYCKLING MED DIJONSENAP OCH BASILIKA
4 PORTIONER
· 4 portioner ris
· 60 gram kycklingfilé
· 2 vitlöksklyftor
· 1 msk olivolja
· 3 dl buljong (vatten och kycklingfond)
· 2 ½ dl matlagningsgrädde
· 2 ½ msk dijonsenap
· Salt och peppar
· Majsstärkelse
· 1 kruka basilika
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken.
3. Bryn kycklingen i olivoljan, tillsätt vitlöken och fräs med den. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och senap. Koka sakta 5 – 6 minuter.
4. Plocka och hacka basilikan, tillsätt basilikan och smaksätt ned salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten.
Servera grytan med ris.
Kommentarer
Trackback