KYCKLING MED BASILIKARIS

4 PORTIONER

·         900 gram kycklinglår

·         1 msk smör eller margarin

·         Salt och peppar

·         2 dl lätt créme fraiche (paprika och chili)

·          2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

·         1 gul lök

·         1 msk olja

·         3 dl ris

·         Hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) mängd enligt anvisningen på förpackningen

·         300 gram sommargrönsaker

·         1 kruka basilika

 

Sätt på ugnen på 200 grader. Bryn kycklinglåren i matfettet i en stekpanna. Krydda med 1 – 2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda créme fraiche med 2 dl buljong och häll runt kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen cirka 25 minuter eller tills innetemperaturen är cirka 82 grader. Skala och finhacka löken. Bryn den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med så att det blir glansigt. Häll i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen. När cirka 5 minuter återstår av koktiden tillsätt grönsakerna. Strimla basilikan och vänd ned i riset, servera med kyckling och sås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0