KYCKLING MED BASILIKARIS
4 PORTIONER
· 900 gram kycklinglår
· 1 msk smör eller margarin
· Salt och peppar
· 2 dl lätt créme fraiche (paprika och chili)
· 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
· 1 gul lök
· 1 msk olja
· 3 dl ris
· Hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) mängd enligt anvisningen på förpackningen
· 300 gram sommargrönsaker
· 1 kruka basilika
Sätt på ugnen på 200 grader. Bryn kycklinglåren i matfettet i en stekpanna. Krydda med 1 – 2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda créme fraiche med 2 dl buljong och häll runt kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen cirka 25 minuter eller tills innetemperaturen är cirka 82 grader. Skala och finhacka löken. Bryn den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med så att det blir glansigt. Häll i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen. När cirka 5 minuter återstår av koktiden tillsätt grönsakerna. Strimla basilikan och vänd ned i riset, servera med kyckling och sås.