KÖTTBULLAR MED KRÄMIG RISONIOTTO

MAN BEHÖVER:

·         500 gram nötfärs

·         1 dl mjölk

·         1 st röd paprika

·         1 st gul paprika

·         1 st rödlök

·         ½ st zucchini

·         250 gram risoni

·         2 tärningar kycklingbuljong

·         1 msk smör

·         ½ msk vitvinsvinäger

·         100 gram philadelphiaost

·         ½ kruka basilika

·         Salt

·         Svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

1.      Blanda nötfärs med 2/3 tsk salt, 2 krm svartpeppar och mjölk. Rulla till cirka 20 köttbullar.

2.      Finhacka röd paprika, gul paprika och rödlök. Tärna zucchini.

3.      Koka risoni i cirka 2 liter vatten och tillsätt kycklingbuljong.

4.      Stek rödlök, paprika och zucchini i en rymlig stekpanna. Häll av grönsakerna på en tallrik.

5.      Tillsätt smör i stekpannan och stek köttbullarna på medelvärme.

6.      Häll av buljong från risonin men behåll 1 dl av buljongen.

7.      Blanda ner grönsakerna, 1 dl buljong, vitvinsvinäger och philadelphiaost i risonin.

8.      Rör om och låt färskosten smälta och bli krämig. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.

9.      Garnera risoniotton med strimlad basilika. Servera till köttbullarna.

 

TIPS!

BARA KORN. Risoni är pastakorn som ser ut som ris. Kokas som vanlig pasta, och fungerar bra i soppor, som egen rätt eller i stället för ris till maten.

ITALIENSKA BULLAR. Variera det klassiska köttbullsreceptet genom att blanda ner hackad persilja, vitlök och rivet citronskal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0