KORVSLANTAR I HET TOMATSÅS
TID: 15 MINUTER
4 PORTIONER
· 1 msk olivolja
· 2 strimlade schalottenlökar
· 2 finhackade vitlöksklyftor
· 0,5 urkärnad finhackad röd chili
· 1 msk tomatpuré
· 400 gram krossade tomater
· 1 dl vatten
· 1 tsk honung
· 0,5 tsk salt
· 0,5 tsk svartpeppar
· 400 gram skivad chorizo eller annan korv
· 2 msk hackad bladpersilja
· 1 dl créme fraiche
TILL SERVERING:
· Korv
GÖR SÅ HÄR:
1. Hetta upp olivolja i en kastrull. Bryn lök, vitlök, chili och tomatpuré 2 – 3 minuter.
2. Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Salta och peppra. Koka upp och lägg i korven. Låt koka cirka 10 minuter.
3. Servera med persilja, en klicka créme fraiche och eventuellt bröd.