KLASSISK OSSO BUCO
6 PORTIONER
INGREDIENSER
· 2 kilo kalvlägg med ben i skivor
· 2 gula lökar
· 2 morötter
· 3 vitlöksklyftor
· 2 burkar krossade tomater
· 2 msk tomatpuré
· 1 dl vitt vin
· Vetemjöl
GREMOLATA
· 1 vitlöksklyfta
· ½ citron
· 2 msk hackad persilja
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och hacka vitlöken, strimla citronskalet. Hacka persiljan. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Ställ svalt till servering.
2. Panera kalvläggen i vetemjöl. Bryn köttet i olja, hacka lök, vitlök och morötter, tillsätt hacket när allt kött är brynt.
3. Låt bryna ihop. Pudra över 1 msk mjöl och häll på vin, krossade tomater och tomatpuré.
4. Låt grytan puttra på svag värme i 1 – 2 timmar. Såsen blir bara godare ju längre det hela får stå. Krydda med salt och peppar.