KLASSISK OSSO BUCO

6 PORTIONER

INGREDIENSER

·         2 kilo kalvlägg med ben i skivor

·         2 gula lökar

·         2 morötter

·         3 vitlöksklyftor

·         2 burkar krossade tomater

·         2 msk tomatpuré

·         1 dl vitt vin

·         Vetemjöl

GREMOLATA

·         1 vitlöksklyfta

·         ½ citron

·         2 msk hackad persilja

GÖR SÅ HÄR:

1.      Skala och hacka vitlöken, strimla citronskalet. Hacka persiljan. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Ställ svalt till servering.

2.      Panera kalvläggen i vetemjöl. Bryn köttet i olja, hacka lök, vitlök och morötter, tillsätt hacket när allt kött är brynt.

3.      Låt bryna ihop. Pudra över 1 msk mjöl och häll på vin, krossade tomater och tomatpuré.

4.      Låt grytan puttra på svag värme i 1 – 2 timmar. Såsen blir bara godare ju längre det hela får stå. Krydda med salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0