KANELBULLAR

30 – 35 REJÄLA BULLAR

·         150 gram smör

·         5 dl mjölk

·         1 paket röd jäst

·         ½ tsk salt

·         1 ½ dl strösocker

·         Cirka 1,3 liter vetemjöl

TILL SMAKSÄTTNING:

·         75 gram smör

·         2 msk kanel

·         2 tsk malen kardemumma

·         1 dl strösocker

·         1 ägg

·         Pärlsocker

 

1.      Smält smöret, värm mjölken och blanda till fingervarm degvätska. Smula och lös jästen i en bunke med lite av degvätskan. Därefter tillsätts all vätska, salt, socker och en dryg liter vetemjöl.

2.      Arbeta degen ordentlig, maskin underlättar. Jäs degen övertäkt i 30 minuter.

3.      Tippa ut degen på arbetsbänken och arbeta in resterande mjöl. Dela degen i 2 delar. Kavla ut första delen på mjölad arbetsbänk. Bred ut hälften av smöret och strö över hälften kanel, socker och kardemumma. Vik ihop degen på mitten och skär 2 – 3 centimeter breda remsor som vrids ihop till klassiska bullar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan.

4.      Lägg bullarna på plåtar och jäs under duk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda bullarna mitt i 250 graders ugn cirka 5 – 6 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0