ITALIENSKA KÖTTBULLAR

4 PORTIONER

·         400 gram blandfärs

·         1 ägg

·         1 ½ dl mjölk

·         3 skivor vitt bröd, utan kanter

·         1 dl riven färsk parmesanost

·         Rivet skal av 1 citron

·         1 vitlöksklyfta

·         ½ dl grovhackad färsk dragon

·         1 lök

·         Smör

·         Olivolja

TOMATSÅS:

·         2 schalottenlökar

·         2 vitlöksklyftor

·         3 burkar hela tomater

·         Hackad basilika

·         Olivolja

·         Salt och svartpeppar

·         Lite socker

 

1.      Rulla ihop ingredienserna till köttbullarna till en smet och rulla stora köttbullar av den.

2.      Stek bullarna lite lätt, så att de får lite färg.

3.      Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp.

4.      Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt koka några minuter.

5.      Servera med pasta och en mozzarellasallad vid sidan om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0