HAMBURGARE

4 PORTIONER

·         800 gram fast potatis

·         2 msk olivolja

·         Salt och peppar

·         1 tsk torkad rosmarin

·         1 dl matyoghurt

·         ½ dl chilisås

·         2 tomater

·         4 färska hamburgare

·         1 msk smör eller margarin

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över oljan. Krydda med salt, peppar och rosmarin, blanda runt. Tillaga mitt i ugnen 25 – 30 minuter eller tills potatisen är klar. Vänd potatisen några gånger under tiden. Blanda matyoghurt med chilisås, smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna. Stek hamburgarna i matfettet eller grilla dem 2 – 3 minuter på varje sida. Servera hamburgarna med bröd, tomater, klyftpotatis och dressing.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0