GULASCH

4 PORTIONER

·         4 portioner ris eller annat gryn

·         2 gula paprikor

·         1 gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         500 gram nötfärs

·         2 msk smör eller margarin

·         Salt och peppar

·         1 tsk kummin

·         2 lagerblad

·         2 msk tomatpuré

·         1 liter höns eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

 

Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar, skala och hacka lök och vitlök. Stek grönsakerna och färsen i matfettet och krydda med salt, peppar, kummin och lagerblad. Rör i tomatpurén i slutet av stekningen och häll på buljongen. Låt koka i cirka 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller annat gryn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0