GRILLAD PICNICBOG MED SALTBIXADA OCH SALTKOKT SPARRISPOTATIS
En kryddig och fräsch sås med nötig smak av rostad mandel. Jättegott till kanariska specialiteten saltkokt potatis.
4 PORTIONER
· 900 gram sparrispotatis
· 1 ½ dl grovt salt
· 3 tomater
· 1 vitlöksklyfta
· 1 spansk peppar
· 50 gram rostade mandelspån
· 1 dl olivolja
· 1 msk rödvinsvinäger
· 2 msk hackad persilja
· 600 gram picnicbog
1. Tvätta potatisen. Lägg den i en kastrull och strö över saltet. Täck med vatten och koka den.
2. Koka upp vatten i en kastrull och skär ett kryss i tomaterna. Lägg i dem och koka i 1 minut. Spola dom kalla och dra av skalet. Dela, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar (spar kärnhuset från tomaterna).
3. Skala vitlök och dela och kärna ur pepparn. Mixa vitlök, chili med tomatkärnhuset och häll försiktigt i oljan.
4. Blanda tomattärningarna med chilimixen och rör i vinäger, persilja och krossade mandelspån. Smaka av med salt och peppar.
5. Skär picnicbogen i skivor, grilla eller stek och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
6. Servera köttet med potatisen, saltbixadan och en matig sallad.