GRILLAD PICNICBOG MED SALTBIXADA OCH SALTKOKT SPARRISPOTATIS

En kryddig och fräsch sås med nötig smak av rostad mandel. Jättegott till kanariska specialiteten saltkokt potatis.

4 PORTIONER

·         900 gram sparrispotatis

·         1 ½ dl grovt salt

·         3 tomater

·         1 vitlöksklyfta

·         1 spansk peppar

·         50 gram rostade mandelspån

·         1 dl olivolja

·         1 msk rödvinsvinäger

·         2 msk hackad persilja

·         600 gram picnicbog

 

1.      Tvätta potatisen. Lägg den i en kastrull och strö över saltet. Täck med vatten och koka den.

2.      Koka upp vatten i en kastrull och skär ett kryss i tomaterna. Lägg i dem och koka i 1 minut. Spola dom kalla och dra av skalet. Dela, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar (spar kärnhuset från tomaterna).

3.      Skala vitlök och dela och kärna ur pepparn. Mixa vitlök, chili med tomatkärnhuset och häll försiktigt i oljan.

4.      Blanda tomattärningarna med chilimixen och rör i vinäger, persilja och krossade mandelspån. Smaka av med salt och peppar.

5.      Skär picnicbogen i skivor, grilla eller stek och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

6.      Servera köttet med potatisen, saltbixadan och en matig sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0