GNOCCHI MED RÖKT LAX OCH RUCOLA

4 PORTIONER

DEG:

·         Se receptet GNOCCHI GRUNDRECEPT

SÅS:

·         1 lök

·         1 msk smör

·         ½ dl vitvin

·         1 dl grädde

·         1 msk timjan

·         Cirka 300 – 400 gram varmrökt lax

·         Salt och nymalen peppar

GARNERING:

·         En näve rucola

 

1.      Hacka och stek löken i smör tills den börjar bli genomskinlig cirka 5 – 7 minuter.

2.      Häll på vitt vin, grädde och timjan. Finfördela hälften av laxen i såsen och låt den sjuda cirka 15 – 20 minuter.

3.      Dela resten av laxen i mindre bitar och vänd ner i såsen strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

4.      Koka gnocchin i omgångar i cirka 4 minuter eller tills den flyter upp till ytan.

5.      Ta upp gnocchin och låt vattnet rinna av. Blanda alla ingredienser i grytan och rör om.

6.      Hacka rucola över pastan och servera direkt.

 

TIPS! Att ha en pepparkvarn till hands för att kunna erbjuda färskmald peppar vid serveringen är ett måste.

MED GNOCCHI. Varmrökt lax, grädde och timjan gör den här enkla pastan kraftfull och härligt fyllig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0