GNOCCHI MED JODÄRTSKOCKA OCH BACON
4 PORTIONER
DEG:
· Jordärtskocksgnocchi. Se receptet GNOCCHI AV JORDÄRTSKOCKA
SÅS:
· 1 lök
· 1 msk smör
· 2 äggulor
· 100 gram parmesan
· 1 – 1 ½ tsk svartpeppar
· 1 paket bacon
· Salt och nymalen peppar
GARNERING:
· Riven parmesan och nymalen svartpeppar
1. Hacka löken fint och låt den svettas i smör på medelvärme tills den blivit genomskinlig.
2. Vispa ihop äggula, riven parmesan och svartpeppar.
3. Stek baconen. Vill man tärna baconen före stekning går det givetvis lika bra.
4. Koka gnocchin i omgångar i cirka 4 minuter eller tills den flyter upp till ytan. Ta upp den och låt vattnet rinna av.
5. Blanda alla ingredienser i en gryta och rör om. Smaka av med salt.
6. Riv gärna över lite extra parmesan och nymalen svartpeppar före servering.