GÅRDSGRISKARRÉ MED ROSTAD POTATIS OCH TAPENADGRÖNSAKER
4 PORTIONER
· 900 gram potatis
· 3 vitlöksklyftor
· 2 msk olivolja
· 600 gram skivad karré
· 1 msk smör
· Salt och peppar
· 1 citron, finrivet skal
· 1 dl svarta oliver
· 1 msk kapris
· 1 burk marinerade kronärtskockor cirka 180 gram
· 65 gram rucola
1. Sätt på ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.
2. Tvätta och skär potatisen i bitar. Lägg dem på den varma plåten tillsammans med krossade vitlöksklyftor och ringla över olivoljan. Rosta dem mitt i ugnen tills de är mjuka och gyllenbruna.
3. Stek karrén i en stekpanna med matfettet, krydda med ½ tesked salt och 1 krm peppar.
4. Blanda citronskalet med potatis, oliver, kapris, kronärtskocka och rucola. Smaka av ned salt och peppar.
5. Servera salladen till karrén.