GÅRDSGRISKARRÉ MED ROSTAD POTATIS OCH TAPENADGRÖNSAKER

4 PORTIONER

·         900 gram potatis

·         3 vitlöksklyftor

·         2 msk olivolja

·         600 gram skivad karré

·         1 msk smör

·         Salt och peppar

·         1 citron, finrivet skal

·         1 dl svarta oliver

·         1 msk kapris

·         1 burk marinerade kronärtskockor cirka 180 gram

·         65 gram rucola

 

1.      Sätt på ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.

2.      Tvätta och skär potatisen i bitar. Lägg dem på den varma plåten tillsammans med krossade vitlöksklyftor och ringla över olivoljan. Rosta dem mitt i ugnen tills de är mjuka och gyllenbruna.

3.      Stek karrén i en stekpanna med matfettet, krydda med ½ tesked salt och 1 krm peppar.

4.      Blanda citronskalet med potatis, oliver, kapris, kronärtskocka och rucola. Smaka av ned salt och peppar.

5.      Servera salladen till karrén.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0