FRITERAD PACAYA
TID: 25 MINUTER
4 PORTIONER
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl vatten
- 1 äggvita
- 4 pacaya eller endiver
- Cirka 1 liter neutral olja, exempelvis matolja
TILL SERVERING
- Tortillas
- Hackad färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
- Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få en fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
- Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2 – 4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. OBS! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!
- Servera med tortillas och hackad färsk koriander.
Kommentarer
Trackback