FRITERAD PACAYA

TID: 25 MINUTER

4 PORTIONER

 

 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 4 pacaya eller endiver
  • Cirka 1 liter neutral olja, exempelvis matolja

 

 

TILL SERVERING

 

  • Tortillas
  • Hackad färsk koriander

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
  2. Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få en fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  4. Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2 – 4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. OBS! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!
  5. Servera med tortillas och hackad färsk koriander.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0