FLÄSKKARRÉ MED KATRINPLOMMON I GRÄDDSÅS
4 PORTIONER
· 900 gram potatis
· 1 gul lök
· 600 gram karré, benfri skivad
· 1 msk smör eller margarin
· 2 dl höns eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
· 2 ½ dl matlagningsgrädde
· 75 gram katrinplommon
· 2 lagerblad
· 1 msk soja
· 1 rött äpple
· Majsstärkelse (Maizena)
Skala eller tvätta potatisen och koka den. Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och karré i matfettet i en gryta och tillsätt buljong och grädde. Lägg i katrinplommon, lagerblad och soja och låt puttra cirka 10 minuter. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Servera med potatisen och gärna gelé eller lingonsylt.
Kommentarer
Trackback