FLÄSKKARRÉ MED KATRINPLOMMON I GRÄDDSÅS

4 PORTIONER

·         900 gram potatis

·         1 gul lök

·         600 gram karré, benfri skivad

·         1 msk smör eller margarin

·         2 dl höns eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

·         2 ½ dl matlagningsgrädde

·         75 gram katrinplommon

·         2 lagerblad

·         1 msk soja

·         1 rött äpple

·         Majsstärkelse (Maizena)

 

Skala eller tvätta potatisen och koka den. Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och karré i matfettet i en gryta och tillsätt buljong och grädde. Lägg i katrinplommon, lagerblad och soja och låt puttra cirka 10 minuter. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Servera med potatisen och gärna gelé eller lingonsylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0