FLÄSKFILÉMEDALJONGER MED KRYDDGRATINERAD HASSELBACKSPOTATIS

·         1 kilo skalad fast potatis

·         2 msk ströbröd

·         100 gram smör

·         1 tsk kajennpeppar

·         1 msk paprikapulver

·         1 riven vitlöksklyfta

·         1 kilo fläskfilé

·         100 gram röda steklökar

·         2 dl vitt vin

·         1 msk dijonsenap

·         3 dl créme fraiche

·         Smör till stekning

 

1.      Blanda ströbröd, smör, kajennpeppar, paprikapulver och vitlök.

2.      Snitta potatisen i tunna skivor utan att skära helt igenom.

3.      Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form och fördela smöret över.

4.      Skala lökarna och stek med smör, salta.

5.      Putsa bort senor och dela fläskfilén i fyra lika stora bitar, salta och peppra väl.

6.      Stek tillsammans med lökarna på alla sidor.

7.      Slå på vitt vin och låt et reducera ner till hälften. Tillsätt senap och créme fraiche och låt sjuda under lock på svag värme i 15 minuter.

8.      Smaka av med salt och servera med hasselbackspotatisen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0