FLÄSKFILÉGRYTA MED OST- OCH SENAPSSÅS
Klassisk fläskfilégryta från franska Alsace som får riktig god smak av vin, senap och ost. Enkelt, snabbt och jättegott!
600 gram fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör och rapsolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl marlagningsgrädde
1 dl torrt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl Kvibille Präst riven
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan.
Låt köttet koka i såsen 3 – 5 minuter. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.
Servera med kokt ris och grönsaker.
Kommentarer
Trackback