FLÄSKFILÉGRYTA MED OST- OCH SENAPSSÅS

Klassisk fläskfilégryta från franska Alsace som får riktig god smak av vin, senap och ost. Enkelt, snabbt och jättegott!

600 gram fläskfilé

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

Smör och rapsolja

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

½ dl marlagningsgrädde

1 dl torrt vin

1 msk vetemjöl

2 msk koncentrerad kalvfond

1 msk fransk senap

1 dl Kvibille Präst riven

 

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan.

Låt köttet koka i såsen 3 – 5 minuter. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.

Servera med kokt ris och grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0