FLÄSKFILÉGRYTA MED OST- OCH SENAPSSÅS

Klassisk fläskfilégryta från franska Alsace som får riktig god smak av vin, senap och ost. Enkelt, snabbt och jättegott.

INGREDIENSER                                        4 PORTIONER

·         600 gram fläskfilé

·         1 gul lök

·         1 vitlöksklyfta

·         Smör och rapsolja

·         ½ tsk salt

·         1 krm svartpeppar

·         2 ½ dl matlagningsgrädde

·         1 dl torrt vin

·         1 msk vetemjöl

·         2 msk koncentrerad kalvfond

·         1 msk fransk senap

·         1 dl Kvibille Präst riven

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök mjöl, fond och senap i en gryta. Låt såsen koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3 – 5 minuter. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0