FLÄSKFILÉGRYTA MED OST- OCH SENAPSSÅS
Klassisk fläskfilégryta från franska Alsace som får riktig god smak av vin, senap och ost. Enkelt, snabbt och jättegott.
INGREDIENSER 4 PORTIONER
· 600 gram fläskfilé
· 1 gul lök
· 1 vitlöksklyfta
· Smör och rapsolja
· ½ tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 2 ½ dl matlagningsgrädde
· 1 dl torrt vin
· 1 msk vetemjöl
· 2 msk koncentrerad kalvfond
· 1 msk fransk senap
· 1 dl Kvibille Präst riven
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök mjöl, fond och senap i en gryta. Låt såsen koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3 – 5 minuter. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.