FLÄSKFILÉ I SENAPSSÅS MED SOCKERÄRTER OCH RÄDISOR
4 PORTIONER
· 600 gram fläskfilé eller noisetter
· 1 gul lök
· 1 vitlöksklyfta
· 1 msk olja
· Salt och peppar
· 2 dl matlagningsgrädde
· 1 dl vatten
· 2 msk kalvfond
· 2 msk fransk senap
· 1 msk majsstärkelse
· 1 ask färska sockerärter á 150 gram
· 125 gram salladslök
· 1 knippe rädisor
· 1 msk olivolja
· Persilja
1. Putsa köttet och skär det i skivor om det inte är färdigskivat. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt att bryna någon minut. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Vispa ihop matlagningsgrädde, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse. Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3 – 5 minuter.
4. Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek. Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen.
Servera med pressad potatis och grönsakerna.