FLÄSKFILÉ I SENAPSSÅS MED SOCKERÄRTER OCH RÄDISOR

4 PORTIONER

·         600 gram fläskfilé eller noisetter

·         1 gul lök

·         1 vitlöksklyfta

·         1 msk olja

·         Salt och peppar

·         2 dl matlagningsgrädde

·         1 dl vatten

·         2 msk kalvfond

·         2 msk fransk senap

·         1 msk majsstärkelse

·         1 ask färska sockerärter á 150 gram

·         125 gram salladslök

·         1 knippe rädisor

·         1 msk olivolja

·         Persilja

 

1.      Putsa köttet och skär det i skivor om det inte är färdigskivat. Skala och hacka lök och vitlök.

2.      Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt att bryna någon minut. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

3.      Vispa ihop matlagningsgrädde, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse. Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3 – 5 minuter.

4.      Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek. Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen.

 

Servera med pressad potatis och grönsakerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0