FJORDLAX ESCHABECHE
TID: 50 MINUTER + 1 TIMME I KYLEN. UGN 150 GRADER.
4 PORTIONER
- 600 gram skinn- och benfri färsk lax i 4 bitar.
- 1 tsk salt
- 1 tunt skuren liten gul lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 tärnad fänkål
- 1 tärnad morot
- 1 msk olja
- 1 tärnad gul paprika
- 1 tärnad röd paprika
- 0,5 urkärnad hackad grön chili
- 2 lagerblad
- 1 stjärnanis
- 3 dl vitt vin
- 1 dl pressad apelsinsaft
- 2/3 pressad citronsaft
- 2 krm salt
- 2 krm peppar
- Eventuellt hackad bladpersilja
GÖR SÅ HÄR:
- Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp
- Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
- Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
- Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
- Dekorera eventuellt med bladpersilja.
TIPS! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.
Kommentarer
Trackback