FJORDLAX ESCHABECHE

TID: 50 MINUTER + 1 TIMME I KYLEN.       UGN 150 GRADER.

 

 

4 PORTIONER

 

  • 600 gram skinn- och benfri färsk lax i 4 bitar.
  • 1 tsk salt
  • 1 tunt skuren liten gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad fänkål
  • 1 tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 1 tärnad gul paprika
  • 1 tärnad röd paprika
  • 0,5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 2/3 pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • Eventuellt hackad bladpersilja

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
  5. Dekorera eventuellt med bladpersilja.

 

 

TIPS! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0