FISKSOPPA

·         2 gula eller röda lökar

·         2 klyftor vitlök

·         ½ fänkål

·         En bit chili (om man gillar starkt)

·         2 burkar krossade tomater

·         Olivolja

·         300 gram uerfilé (eller liknande, icke rödlistad fisk)

·         300 gram laxfilé

·         2 hg färska räkor

·         2 fiskbuljongtärningar

·         4 dl vatten

·         En skvätt torrt vitt vin

 

Skiva löken, finhacka vitlöken och chilin, strimla fänkålen. Låt allt fräsa i olivolja utan att brynas. Häll på tomaterna, vatten och buljongtärningarna. Smaka av med vin, peppar och någon örtkrydda. Låt puttra. Skala räkorna och fördela i sopptallrikarna. Låt fiskbitarna sjuda i soppan men passa noga så de inte kokar sönder. Servera med en skål med aioli vid sidan av och en god baguette. Aioli gör man enklast genom att blanda majonnäs med några pressade vitlöksklyftor och en nypa cayennepeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0