FISKGRATÄNG MED BROCCOLI OCH PEPPARROT

·         700 gram sej

·         1 kilo potatis

·         4 dl mjölk

·         20 gram smör

·         2 msk mjöl

·         2 msk riven pepparrot

·         1 fänkål

·         1 huvud broccoli

·         2 dl grädde

·         2 äggulor

·         20 gram plockad dill

·         2 tomater

·         100 gram babyspenat

·         Salt och svartpeppar

 

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnsform.

2.      Skala och koka potatisen i saltat vatten.

3.      Värm mjölken i mikro. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och vispa runt.

4.      Tillsätt mjölken och värm under omrörning tills mjölken tjocknar, smaka av med pepparrot och salt.

5.      Dela broccolin i buketter och skär fänkålen i tunna skivor.

6.      Pressa den kokta potatisen och blanda ner varm grädde och äggula. Häll upp i en spritspåse och spritsa längs med kanten på en ugnsform.

7.      Skär ner fisken i mindre bitar, salta och placera i mitten av ugnsformen, toppa med broccoli och fänkål. Slå béchamelsåsen över fänkålen och broccolin.

8.      Grädda i ugnen i 30 – 40 minuter.

9.      Tärna tomat i centimeterstora kuber och blanda med spenat och dill.

10.  Toppa gratängen med tomatröran före servering.

 

TIPS. Har man ingen spritspåse hemma så ta en fryspåse och klipp ett hål i hörnet på påsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0