FISKGRATÄNG MED BROCCOLI OCH PEPPARROT
· 700 gram sej
· 1 kilo potatis
· 4 dl mjölk
· 20 gram smör
· 2 msk mjöl
· 2 msk riven pepparrot
· 1 fänkål
· 1 huvud broccoli
· 2 dl grädde
· 2 äggulor
· 20 gram plockad dill
· 2 tomater
· 100 gram babyspenat
· Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnsform.
2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3. Värm mjölken i mikro. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och vispa runt.
4. Tillsätt mjölken och värm under omrörning tills mjölken tjocknar, smaka av med pepparrot och salt.
5. Dela broccolin i buketter och skär fänkålen i tunna skivor.
6. Pressa den kokta potatisen och blanda ner varm grädde och äggula. Häll upp i en spritspåse och spritsa längs med kanten på en ugnsform.
7. Skär ner fisken i mindre bitar, salta och placera i mitten av ugnsformen, toppa med broccoli och fänkål. Slå béchamelsåsen över fänkålen och broccolin.
8. Grädda i ugnen i 30 – 40 minuter.
9. Tärna tomat i centimeterstora kuber och blanda med spenat och dill.
10. Toppa gratängen med tomatröran före servering.
TIPS. Har man ingen spritspåse hemma så ta en fryspåse och klipp ett hål i hörnet på påsen.