FILIPS WELLINGTON MED KANTARELLSÅS

·         800 gram rådjursytterfilé (hel bit)

·         2 smördegsplattor á 30 x 30 cm

·         1 ägg till pensling

·         400 gram kantareller

·         1 gul lök

·         1 vitlöksklyfta

·         1 dl rödvin

·         1 ½ dl kalvbuljong

·         2 dl grädde

·         200 gram brytbönor

·         1 dl kokta kidneybönor

·         ½ huvud spetskål

·         2 svenska äpplen

·         1 msk rödvinsvinäger

·         ½ dl hackad persilja

·         Smör till stekning

·         Salt och svartpeppar

 

1.      Sätt ugnen på 160 grader.

2.      Salta och peppra köttet väl och bryn i het stekpanna med smör. Lyft upp köttet och låt svalna.

3.      Placera rådjursfilén mitt på den ena smördegsplattan. Täck filén runtom med ½ centimeter tjockt täcke av fläsk- och champinjonfyllning (se recept på fyllning längre ner). Pensla med ägg på smördegen runt filén så att smördegsplatten binder ihop med den andra.

4.      Lägg på den andra smördegsplattan över champinjonmixen och tryck ihop så att smördegsplattorna fastnar med varandra. Skär bort överflödig deg. Pensla med ägg runt om.

5.      Baka i ugnen i 25 – 35 minuter.

6.      Hacka gul lök och stek med kantarellerna i en stekpanna. Slå på rödvin och reducera till hälften. Häll på kalvbuljong och grädde, koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.

7.      Dela brytbönorna på mitten och strimla spetskålen. Stek bönor och kål mjuka med smör, salta och peppra.

8.      Dela äpplet i centimeterstora kuber och stek tillsammans med kidneybönorna. Smaka av med vinäger, persilja och salt.

9.      Skär upp köttet och servera.

 

FYLLNING:

·         400 gram färska champinjoner

·         300 gram rökt sidfläsk

·         2 schalottenlökar

·         2 msk tomatpuré

·         ½ dl hackad färsk timjan

·         1 msk vetemjöl

 

 

1.      Finhacka schalottenlök, sidfläsk och champinjoner. Stek hårt i en stekpanna tills vätskan i svampen släppt.

2.      Tillsätt mjöl och timjan, rör om med en träslev. Klicka i tomatpuré och låt svalna.

 

 

LÄCKERT. Stoltsera med smördegsinbakad rådjursytterfilé med kantarellsås och en härlig bönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0