FETTUCCINE MED KANTARELLSÅS
FETTUCCINE AL SUGO DE FUNGHI GALLETHI
· 500 gram färska kantareller
· 2 msk extra jungfruolja
· ½ gul lök
· 2 vitlöksklyftor
· ½ stjälk selleri
· 1 röd spansk peppar
· 250 gram ricotta
· 1 dl matlagningsgrädde
· 1 msk extra jungfruolja
· 1 ½ msk kantarellfond
· 300 gram fettuccine alluovo (eller tagliatelle alluovo)
· Salt och svartpeppar
· ½ dl hackad bladpersilja
· 1 msk hackad mynta
1. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter och fräs finhackad lök, vitlök, selleri och spansk peppar i några minuter. Tillsätt svampen och låt den steka tills den fått fin färg. Ta undan lite svamp och spara till dekoration.
2. Blanda ricotta, grädde, olja och kantarellfond i en kastrull och värm upp under omrörning på svag värme. Häll över blandningen i stekpannan och låt småputtra.
3. Koka upp 3 liter vatten, salta och koka pastan i 1 minut. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen i stekpannan. Låt den stå på svag värme ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
4. Strö över persilja och mynta och dekorera med några stekta kantareller. Servera på varma tallrikar.