FETTUCCINE MED KANTARELLSÅS

FETTUCCINE AL SUGO DE FUNGHI GALLETHI

·         500 gram färska kantareller

·         2 msk extra jungfruolja

·         ½ gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         ½ stjälk selleri

·         1 röd spansk peppar

·         250 gram ricotta

·         1 dl matlagningsgrädde

·         1 msk extra jungfruolja

·         1 ½ msk kantarellfond

·         300 gram fettuccine alluovo (eller tagliatelle alluovo)

·         Salt och svartpeppar

·         ½ dl hackad bladpersilja

·         1 msk hackad mynta

 

1.      Rensa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter och fräs finhackad lök, vitlök, selleri och spansk peppar i några minuter. Tillsätt svampen och låt den steka tills den fått fin färg. Ta undan lite svamp och spara till dekoration.

2.      Blanda ricotta, grädde, olja och kantarellfond i en kastrull och värm upp under omrörning på svag värme. Häll över blandningen i stekpannan och låt småputtra.

3.      Koka upp 3 liter vatten, salta och koka pastan i 1 minut. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen i stekpannan. Låt den stå på svag värme ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

4.      Strö över persilja och mynta och dekorera med några stekta kantareller. Servera på varma tallrikar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0