FÄRSBIFF MED MOROTSTZATSIKI
4 PORTIONER
· 4 portioner ris eller annat gryn
· 500 gram nötfärs
· Salt och peppar
· 1 ½ msk majsstärkelse (Maizena)
· 2 msk smör eller margarin
TZATSIKI:
· 2 morötter
· 1 vitlöksklyfta
· 2 dl matyoghurt
TILL SEVERING:
· 2 tomater
· 1 rödlök
· 1 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda färsen med 1 tsk salt, 1 krm peppar, majsstärkelse och 1 dl vatten. Forma till 4 stora biffar. Bryn biffarna i 1 msk av matfettet i en stekpanna tills de fått en fin färg. Stek klart i ugnen i cirka 8 minuter. Skala, riv och stek morötterna mjuka i resten av matfettet. Pressa över vitlöken. Låt fräset svalna av och blanda det med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar. Skiva tomaterna och skala rödlök, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Servera biffarna med tzatsiki, tomatsallad och ris eller annat gryn.