DINKELPIZZA MED ÄDELOST OCH BJÖRNBÄR
En smakrik pizza med söt touch av björnbären.
3 – 4 PORTIONER
DEG:
- 1 ¼ dl vatten, 37 grader
- 15 gram jäst
- ½ tsk salt
- ½ tsk socker
- 3 dl dinkelsikt
- 1 msk olivolja
FYLLNING:
- 200 gram ädelost, till exempel Kvibille gräddädel
- 225 gram björnbär
- ½ tsk havssalt
- Svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 dl hackad persilja
- Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Mosa hälften av björnbären genom en sil. Samla upp saften i en skål och släng bort fröna. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rör ihop.
- Ta upp degen på bakbordet, knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper, ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter.
- Skiva och smula osten och fördela den över den varma pizzabottnen. Sätt in den i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält en aning. Fördela sedan björnbären över osten, salta, peppra och ringla över björnbärsoljan. Toppa med hackad persilja.
Kommentarer
Trackback