DINKELPIZZA MED ÄDELOST OCH BJÖRNBÄR

En smakrik pizza med söt touch av björnbären.

 

3 – 4 PORTIONER

 

DEG:

 

  • 1 ¼ dl vatten, 37 grader
  • 15 gram jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 3 dl dinkelsikt
  • 1 msk olivolja

 

FYLLNING:

 

  • 200 gram ädelost, till exempel Kvibille gräddädel
  • 225 gram björnbär
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl hackad persilja

 

 

 

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Mosa hälften av björnbären genom en sil. Samla upp saften i en skål och släng bort fröna. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rör ihop.
  4. Ta upp degen på bakbordet, knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper, ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter.
  5. Skiva och smula osten och fördela den över den varma pizzabottnen. Sätt in den i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält en aning. Fördela sedan björnbären över osten, salta, peppra och ringla över björnbärsoljan. Toppa med hackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0