DINKELBRÖD MED FRUKT OCH NÖTTER
1 BRÖD
· 5 dl siktat dinkelmjöl, 275 gram
· 1 dl fiberrika havregryn
· 200 gram torkade aprikoser
· 2 dl blandade nötter, t.ex. hassel- och valnötter
· ½ dl linfrö
· 2 tsk bikarbonat
· 1 tsk salt
· 4 dl yoghurt 3 %
TOPPING:
· 2 msk solroskärnor
· 1 msk pumpakärnor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform cirka 1 ½ liter med matfett.
2. Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke. Skär aprikoserna i bitar.
3. Blanda aprikoser, nötter, linfrö, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurten och blanda till en kladdig deg. Häll degen i formen. Strö på toppingen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Lät brödet svalna på galler.
Kommentarer
Trackback