DINKELBRÖD MED FRUKT OCH NÖTTER

1 BRÖD

·         5 dl siktat dinkelmjöl, 275 gram

·         1 dl fiberrika havregryn

·         200 gram torkade aprikoser

·         2 dl blandade nötter, t.ex. hassel- och valnötter

·         ½ dl linfrö

·         2 tsk bikarbonat

·         1 tsk salt

·         4 dl yoghurt 3 %

TOPPING:

·         2 msk solroskärnor

·         1 msk pumpakärnor

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform cirka 1 ½ liter med matfett.

2.      Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke. Skär aprikoserna i bitar.

3.      Blanda aprikoser, nötter, linfrö, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurten och blanda till en kladdig deg. Häll degen i formen. Strö på toppingen.

4.      Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Lät brödet svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0