DESSERTPIZZA

Pizza till efterrätt? Javisst!

 

4 – 6 PORTIONER

 

  • 1 ¼ dl vatten, 37 grader
  • 10 gram jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ msk honung
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk solrosolja

 

PENSLA MED:

 

  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker

 

FYLLNING:

 

  • ½ dl lemon curd
  • 200 gram Philadelphiaost
  • 2 tsk florsocker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 125 gram hallon
  • 125 gram blåbär
  • Skal från 1 citron
  • Florsocker att pudra med

 

 

 

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Lät jäsa i 1 timme.
  2. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Ta upp degen på bakbordet och kavla ut den till en tunn pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Rulla upp kanterna så att det blir en tjockare krans runtom. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Smält smöret och pensla det över pizzabottnen. Strö över sockret och grädda i 8 minuter. Ta ut den och bred ut lemon curd över den varma bottnen. Grädda i ytterligare ett par minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Blanda ihop färskost, florsocker och vaniljpulver. Skrubba citronen i hett vatten och riv eller strimla skalet fint.
  6. bred ut färskostblandningen på den avsvalnade pizzabottnen och toppa med hallon, blåbär och citronskal. Pudra med florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0