DESSERTPIZZA
Pizza till efterrätt? Javisst!
4 – 6 PORTIONER
- 1 ¼ dl vatten, 37 grader
- 10 gram jäst
- ½ tsk salt
- ½ msk honung
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk solrosolja
PENSLA MED:
- 1 msk smör
- 2 msk strösocker
FYLLNING:
- ½ dl lemon curd
- 200 gram Philadelphiaost
- 2 tsk florsocker
- ½ tsk äkta vaniljpulver
- 125 gram hallon
- 125 gram blåbär
- Skal från 1 citron
- Florsocker att pudra med
- Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Lät jäsa i 1 timme.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Ta upp degen på bakbordet och kavla ut den till en tunn pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Rulla upp kanterna så att det blir en tjockare krans runtom. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret och pensla det över pizzabottnen. Strö över sockret och grädda i 8 minuter. Ta ut den och bred ut lemon curd över den varma bottnen. Grädda i ytterligare ett par minuter. Ta ut och låt svalna.
- Blanda ihop färskost, florsocker och vaniljpulver. Skrubba citronen i hett vatten och riv eller strimla skalet fint.
- bred ut färskostblandningen på den avsvalnade pizzabottnen och toppa med hallon, blåbär och citronskal. Pudra med florsocker.
Kommentarer
Trackback