CHORIZO MED LÖK- OCH KÅLRAGU SAMT MOJO ROJO
Mojo rojo är en klassisk spansk sås som passar till det mesta på buffébordet. Det är det rökta paprikapulvret som ger karaktären.
4 PORTIONER
LÖK- OCH KÅLRAGU
· 2 rödlökar
· 500 gram vitkål
· 2 msk olivolja
· 2 vitlöksklyftor
· 1 msk honung
· 1 dl vitt matlagningsvin eller vin
· 2 msk rödvinsvinäger
· ½ kruka timjan
· ½ dl hackad persilja
· Salt och peppar
MOJO ROJO
· 1 skiva vitt bröd
· 1 – 2 vitlöksklyftor
· ½ tsk salt
· 1 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt)
· 1 grillad paprika
· 1 dl olivolja
· 2 tsk rödvinsvinäger
TILL SERVERING
· Mini chorizo
1. Skala och klyfta rödlöken, skär vitkålen i mindre bitar.
2. Fräs lök och kål gyllenbrun i en gryta med oljan. Pressa i vitlök, lägg i honung och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vin, vinäger och timjan.
3. Låt puttra tills vinet kokat in. Plocka bort timjankvistarna, lägg i persiljan och smaka av med salt och peppar.
4. Skär bort kanterna på brödet, skala och mixa vitlök med bröd, salt, paprikapulver och paprika. Mixa försiktigt i olivoljan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
5. Grilla eller stek chorizon och servera med ragu och mojo rojo.