CHORIZO MED LÖK- OCH KÅLRAGU SAMT MOJO ROJO

Mojo rojo är en klassisk spansk sås som passar till det mesta på buffébordet. Det är det rökta paprikapulvret som ger karaktären.

4 PORTIONER

LÖK- OCH KÅLRAGU

·         2 rödlökar

·         500 gram vitkål

·         2 msk olivolja

·         2 vitlöksklyftor

·         1 msk honung

·         1 dl vitt matlagningsvin eller vin

·         2 msk rödvinsvinäger

·         ½ kruka timjan

·         ½ dl hackad persilja

·         Salt och peppar

MOJO ROJO

·         1 skiva vitt bröd

·         1 – 2 vitlöksklyftor

·         ½ tsk salt

·         1 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt)

·         1 grillad paprika

·         1 dl olivolja

·         2 tsk rödvinsvinäger

TILL SERVERING

·         Mini chorizo

 

1.      Skala och klyfta rödlöken, skär vitkålen i mindre bitar.

2.      Fräs lök och kål gyllenbrun i en gryta med oljan. Pressa i vitlök, lägg i honung och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vin, vinäger och timjan.

3.      Låt puttra tills vinet kokat in. Plocka bort timjankvistarna, lägg i persiljan och smaka av med salt och peppar.

4.      Skär bort kanterna på brödet, skala och mixa vitlök med bröd, salt, paprikapulver och paprika. Mixa försiktigt i olivoljan och smaka av med vinäger, salt och peppar.

5.      Grilla eller stek chorizon och servera med ragu och mojo rojo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0