CHOKLADKAKA

·         100 gram smör

·         2 dl socker

·         1 krm salt

·         80 gram choklad

·         2 ägg

·         1 ½ dl vetemjöl

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader.

2.      Smält smör i mikrovågsugn eller på spis. Blanda i socker och salt.

3.      Bryt chokladen i små bitar och blanda ner i smörblandningen. Rör runt och värm eventuellt något tills all choklad smält. Låt svalna lite.

4.      Rör ner äggen, ett i taget. Rör tills smeten blivit slät.

5.      Tillsätt mjölet och rör ihop till en jämn smet.

6.      Häll smeten i en smörjd och bröad form med löstagbar kant. Gräddar man kakan i cirka 20 minuter blir den fastare, gräddar man den i cirka 15 minuter så blir konsistensen på kakan mer mjuk och kladdig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0