CHEESECAKE

JORDGUBB OCH SMULTRON

6 – 8 bitar.

·          100 gram pepparkakor

·         100 gram digestivekex

·         100 gram svenskt smör

·         400 gram Philadelphiaost original

·         2 ägg

·         1 dl socker

·         2 ½ tsk vaniljsocker

·         4 dl mild yoghurt, jordgubb och smultron

·         ½ dl flagad mandel

 

Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakor och digestivekex till smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Vispa 350 gram philadelphiaost, ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Häll över smeten i formen och grädda cirka 20 minuter. Ta ut kakan och låt den sjunka ihop. Stäng av ugnen. Blanda 50 gram philadelphiaost och yoghurt och häll över kakan. Ställ in i ugnen och låt stå tills yoghurtblandningen stelnat. Strö över flagad mandel. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och pudra med florsocker innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0