CHEESECAKE
JORDGUBB OCH SMULTRON
6 – 8 bitar.
· 100 gram pepparkakor
· 100 gram digestivekex
· 100 gram svenskt smör
· 400 gram Philadelphiaost original
· 2 ägg
· 1 dl socker
· 2 ½ tsk vaniljsocker
· 4 dl mild yoghurt, jordgubb och smultron
· ½ dl flagad mandel
Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakor och digestivekex till smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Vispa 350 gram philadelphiaost, ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Häll över smeten i formen och grädda cirka 20 minuter. Ta ut kakan och låt den sjunka ihop. Stäng av ugnen. Blanda 50 gram philadelphiaost och yoghurt och häll över kakan. Ställ in i ugnen och låt stå tills yoghurtblandningen stelnat. Strö över flagad mandel. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och pudra med florsocker innan servering.