CANNELLONI MED RÖKT LAX, ÄRTER OCH VÄSTERBOTTENSOST
3 – 4 PORTIONER
· 1 gul lök
· 2 dl gröna ärter
· 1 msk smör eller margarin
· Salt och svartpeppar
· 200 gram färska lasagneplattor
· Cirka 300 gram skivad kallrökt lax
· 2 dl créme fraiche
· ½ dl mjölk
· 2 dl riven västerbottensost
TILL SERVERING:
· Sallad med t.ex. färsk spenat och tomater
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka löken. Fräs den och ärterna i matfettet. Mixa till en puré. Smaksätt med salt och peppar.
3. Lägg ut lasagneplattorna, bred på ärtpurén och lägg på laxskivorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
4. Blanda créme fraiche med mjölken och hälften av osten. Krydda med 1 krm peppar. Häll det över lasagneplattorna. Strö över resten av osten.
5. Sätt in formen mitt i ugnen cirka 20 minuter.
6. Servera med t.ex. spenat och tomatsallad.