CANNELLONI MED RÖKT LAX, ÄRTER OCH VÄSTERBOTTENSOST

3 – 4 PORTIONER

·         1 gul lök

·         2 dl gröna ärter

·         1 msk smör eller margarin

·         Salt och svartpeppar

·         200 gram färska lasagneplattor

·         Cirka 300 gram skivad kallrökt lax

·         2 dl créme fraiche

·         ½ dl mjölk

·         2 dl riven västerbottensost

TILL SERVERING:

·         Sallad med t.ex. färsk spenat och tomater

 

1.      Sätt ugnen på 225 grader.

2.      Skala och hacka löken. Fräs den och ärterna i matfettet. Mixa till en puré. Smaksätt med salt och peppar.

3.      Lägg ut lasagneplattorna, bred på ärtpurén och lägg på laxskivorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.

4.      Blanda créme fraiche med mjölken och hälften av osten. Krydda med 1 krm peppar. Häll det över lasagneplattorna. Strö över resten av osten.

5.      Sätt in formen mitt i ugnen cirka 20 minuter.

6.      Servera med t.ex. spenat och tomatsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0