BRÄSERAD FLÄSKFILÉ MED ROSMARINSÅS OCH ROSTADE ROTFRUKTER.

MAN BEHÖVER:

  • 500 gram morötter
  • 400 gram kålrot
  • 300 gram sötpotatis
  • 300 gram palsternacka
  • 2 stycken gula lökar
  • 500 gram fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl créme fraiche
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär i tunna stavar: morötter, kålrot, sötpotatis och palsternacka. Skär gul lök i klyftor.
  3. Sprid ut allt i en långpanna, spara hälften av löken till punkt 5. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 – 35 minuter. Vänd rotfrukterna försiktigt med en stekspade efter halva tiden.
  4. Putsa fläskfilén. Bryn köttet runtom i en stekgryta med smör. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Skala och skär 5 tunna skivor av färsk ingefära. Lägg dem i grytan tillsammans med löken, torkad rosmarin och kycklingbuljong. Häll på vatten. Lägg på locket och sjuda cirka 20 – 25 minuter. Vänd ett par gånger under tiden.
  6. Skär ett snitt i köttet och kontrollera att köttsaften är klar, lyft upp köttet på en skärbräda och täck med folie. Häll kokspadet genom en sil direkt ner i en liten kastrull. Rör ut vetemjöl i ett glas med några matskedar vatten till en slät redning. Häll ner redningen i kastrullen under omrörning. Tillsätt soja och créme fraiche. Låt såsen koka i cirka 3 – 4 minuter.
  7. Skär upp köttet i skivor och servera till rostade rotfrukter och rosmarinsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0