BLOMKÅLSSOPPA MED KRÄFTSTJÄRTAR
4 PORTIONER
· Cirka 300 gram potatisar
· 1 gul lök
· 1 vitlöksklyfta
· 300 gram blomkålsbuketter
· 1 msk olivolja
· 4,5 msk grönsaksfond
· 2 ½ dl matlagningsgrädde
· Salt och peppar
· 1 burk kräftstjärtar i lake 360 gram (varav 170 gram kräftstjärtar)
· 3 msk hackad dill
1. Skala potatis, lök och vitlök, skär i bitar.
2. Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i oljan. Tillsätt 1 liter vatten och fond och koka sakta cirka 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare cirka 5 minuter. Mixa soppan och koka upp den igen. Smaka av med salt och peppar.
3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dillen strax innan serveringen.
Servera soppan med kräftstjärtar och bröd.