BLOMKÅLSSOPPA MED KRÄFTSTJÄRTAR

4 PORTIONER

·         Cirka 300 gram potatisar

·         1 gul lök

·         1 vitlöksklyfta

·         300 gram blomkålsbuketter

·         1 msk olivolja

·         4,5 msk grönsaksfond

·         2 ½ dl matlagningsgrädde

·         Salt och peppar

·         1 burk kräftstjärtar i lake 360 gram (varav 170 gram kräftstjärtar)

·         3 msk hackad dill

 

 

1.      Skala potatis, lök och vitlök, skär i bitar.

2.      Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i oljan. Tillsätt 1 liter vatten och fond och koka sakta cirka 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare cirka 5 minuter. Mixa soppan och koka upp den igen. Smaka av med salt och peppar.

3.      Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dillen strax innan serveringen.


Servera soppan med kräftstjärtar och bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0