BLANDAD KORVGRYTA MED ROTSAKER
4 PORTIONER
- 600 gram korv, blandade sorter, gärna kryddiga
- 3 paprikor, blandade färger
- 2 morötter
- 2 gula lökar
- 100 gram rotselleri
- 100 gram kålrot
- 1 msk rapsolja
- 2 dl rödvin (eller vatten)
- 3 dl vatten
- 1 tsk grovt krossad grönpeppar
- ½ tsk grovt krossad svartpeppar
- 1 ½ msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk koncentrerad tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
- Salt
- Det gula skalet från en citron
- Skär korvarna och paprikorna i bitar med 3 centimeters sida. Skiva morötterna, skär lökarna i klyftor samt skär rotselleri och kålrot i centimeterstora bitar.
- Bryn korv, paprika, lök och rotsaker med olja i en stekgryta. Tillsätt vin, vatten (eller bara vatten), grovkrossad peppar, kalvfond, tomatpuré och paprikapulver. Låt allt koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt grytan sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt.
- Avsluta med att blanda i det rivna, yttersta gula skalet från en citron.
Kommentarer
Trackback