BLANDAD KORVGRYTA MED ROTSAKER

4 PORTIONER

 

  • 600 gram korv, blandade sorter, gärna kryddiga
  • 3 paprikor, blandade färger
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 100 gram rotselleri
  • 100 gram kålrot
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl rödvin (eller vatten)
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk grovt krossad grönpeppar
  • ½ tsk grovt krossad svartpeppar
  • 1 ½ msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk koncentrerad tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
  • Salt
  • Det gula skalet från en citron

 

 

  1. Skär korvarna och paprikorna i bitar med 3 centimeters sida. Skiva morötterna, skär lökarna i klyftor samt skär rotselleri och kålrot i centimeterstora bitar.
  2. Bryn korv, paprika, lök och rotsaker med olja i en stekgryta. Tillsätt vin, vatten (eller bara vatten), grovkrossad peppar, kalvfond, tomatpuré och paprikapulver. Låt allt koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt grytan sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt.
  3. Avsluta med att blanda i det rivna, yttersta gula skalet från en citron.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0