BLÅGUL PIZZA

Tunt skivad potatis på pizzan är godare än man tror!

 

3 – 4 PORTIONER

 

DEG:

 

  • 1 ½ dl vatten, 37 grader
  • 15 gram jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja

 

FYLLNING:

 

  • 2 medelstora blå kongo-potatisar
  • 1 gul paprika
  • Några kvistar rosmarin
  • 300 gram västerbottenost
  • Salt och svartpeppar

 

 

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Sätt ugnen till 225 grader, ställ in en plåt.
  3. Skrubba och skär potatisen i tunna skivor. Lägg dem på en tallrik. Täck med en annan tallrik och ställ i mikron i cirka 3 minuter på full effekt tills potatisen är mjuk.
  4. Skär paprikan i tunna skivor. Hacka rosmarin.
  5. Ta upp degen på bakbordet. Knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg över den på bakplåtspapper.
  6. Riv osten och fördela 2/3 av den på pizzabottnen. Lägg ut potatisskivorna jämnt över pizzan, därefter paprikaringarna och strö över rosmarin. Toppa med resten av osten, salta och peppra.
  7. Lägg över pizzan på den heta plåten och grädda den i 15 – 20 minuter, eller tills osten smält och botten är gyllenbrun.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0