BACONLINDAD KYCKLINGLÅRFILÉ MED ROTFRUKTER BARIGOULE

4 PORTIONER

·         600 gram kycklinglårfilé

·         Salt och svartpeppar

·         140 gram bacon

·         2 msk olivolja

·         2 morötter

·         2 palsternackor

·         8 steklökar

·         4 vitlöksklyftor

·         2 fänkål

·         ½ - 1 dl olivolja

·         2 lagerblad

·         Några kvistar timjan

·         5 ½ dl äppelcider

·         2 äpplen

·         8 körsbärstomater

·         3 msk hackade örter t.ex. persilja, basilika, dragon

 

 

 

1.      Sätt ugnen på 225 grader

2.      Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form.

3.      Stek mitt i ugnen 15 – 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.

4.      Skala och skiva morötter och palsternackor i cirka 1,5 cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkål, skala lök och vitlök.

5.      Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerblad, timjankvistar och äppelcider, sjud grönsakerna cirka 10 minuter. Kärna ur och tärna äpplena.

6.      Tillsätt körsbärstomater och äppeltärningar låt det koka med 1 – 2 minuter. Smaka av med salt, örter och eventuellt lite olivolja.

7.      Servera rotfrukterna till kycklingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0