BACONLINDAD KYCKLINGLÅRFILÉ MED ROTFRUKTER BARIGOULE
4 PORTIONER
· 600 gram kycklinglårfilé
· Salt och svartpeppar
· 140 gram bacon
· 2 msk olivolja
· 2 morötter
· 2 palsternackor
· 8 steklökar
· 4 vitlöksklyftor
· 2 fänkål
· ½ - 1 dl olivolja
· 2 lagerblad
· Några kvistar timjan
· 5 ½ dl äppelcider
· 2 äpplen
· 8 körsbärstomater
· 3 msk hackade örter t.ex. persilja, basilika, dragon
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Stek mitt i ugnen 15 – 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
4. Skala och skiva morötter och palsternackor i cirka 1,5 cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkål, skala lök och vitlök.
5. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerblad, timjankvistar och äppelcider, sjud grönsakerna cirka 10 minuter. Kärna ur och tärna äpplena.
6. Tillsätt körsbärstomater och äppeltärningar låt det koka med 1 – 2 minuter. Smaka av med salt, örter och eventuellt lite olivolja.
7. Servera rotfrukterna till kycklingen.